Intervju med Eivind Øygard

Namn: Eivind Øygard
Alder: 31 år
Bustad: Jølster
Klubb: Jølster IL
Favorittdistanse: 3000 meter på bane og 10 km gateløp
Beskriv deg sjølv med tre ord: Grei, tolmodig og dedikert.

Kva trening likar du best?
Eg er glad i det meste av trening. Det varierer litt kva for trening eg liker best, men innan løp er eg glad i lengre terskeløkter på våren og konkurransespesifikke økter med gode bein sommarstid. Men generelt sett er det lite som slår lange, rolege randonee-turar i barisføre oppover og puddersnø nedover.

Korleis ser ei typisk treningsveke ut for deg? 
I grunntreningsperioden oktober – mai: 140-160 km springing fordelt på 13 økter. Fire av desse er kontrollerte terskeløkter, ei litt hardare intervalløkt og resten roleg. I tillegg snittar eg rundt to-tre timar alternativ uthaldstrening og to-tre styrkeøkter i veka.

Meir detaljert:

Dag  
Måndag5x6min lågterskel motbakke 5%.25x400m terskel. P: 30.
Tysdag60min RLK langrenn på jobb.   12-15km roleg løp + rehab/prehab
Onsdag4-5x2000m lågterskel. P: 1min.10x1000m terskel. P: 1min.
Torsdag60min RLK langrenn på jobb + 6km løp.20km roleg løp.
Fredag11km roleg løp.6km roleg + drill, drag (5×100), vektstyrke bein og prehab/rehab
LaurdagBakke 5-8%. 2x10x200m. Hardt.10km roleg løp/alternativt eller 6-8km lågterskel.
Søndag12km roleg løp + drill, drag (5×100), vektstyrke bein og prehab/rehabTopptur og/eller 6-7km roleg løpDeltek du ofte i konkurransar?

Eg har ikkje ført statistikk på dette, men vil anslå rundt 15 konkurransar i året, som er relativt sjeldan. Tel ein med hareoppdrag blir det ein del meir. Dessverre har eg konkurrert mindre dei siste åra grunna skader og sjukdom, men ønsker å konkurrere meir i år.

Om du har bestemte ritual før konkurranseløp, kva er det?
Eg følgjer relativt faste prosedyrar for trening, oppvarming, søvn og matinntak før løp, men prøver å ikkje låse meg heilt fast i tilfelle det skjer ting eg ikkje kan kontrollere. Eg har ingen «overtruiske» rituale eg må gjennomføre.

Favorittmat/drikke:
Eg er altetande.

Beste løpsminne?
Eg har mange gode løpsminne frå ei lang karriere, men tre løp skil seg nok ut opplevingsmessig. 13:37 på 5000 meter på Bislett i 2021 var det perfekte løpet der alt stemte og gir meg framleis ei god kjensle når eg tenker tilbake på det. Første gongen under 30 minutt på mila under NM i Sandnes i 2017 og første seniormedalje då eg tok sølv i NM terrengløp på «heimebane» i Vik det same året var også stort. Felles for desse tre løpa var at det gjekk betre enn håpa, noko ein sjeldan opplever i denne bransjen. EM i terrengløp i Slovakia i 2017 med Ingebrigtsen og co. var også ei stor oppleving, sjølv om sjølve løpet ikkje var det beste.

Beste minne frå Jølster Maraton?
10 km-debuten i 2008 då eg sprang på 34.37 som 16-åring og løyperekorden i 2021 på 29.23 er nok dei beste minna.

Kva er det du likar med å delta på Jølster Maraton?

Eg likar det meste med arrangementet. Folka, stemninga, vêret og dei raske løypene!

Ser vi deg 1. juli i år?
Ja, det trur eg. Stiller sannsynlegvis på 5 km som siste harde gjennomkøyring før hovud-NM helga etter.

Foto: Frå 10 km 2021, Kondis.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle